Predavanje z naslovom Tri istrska razpela

 

V sredo, 17. septembra 2014, s pričetkom ob 20. uri, bo v cerkvi sv. Basa v Kopru (Prešernov trg) predavanje z naslovom Tri istrska razpela z razstave Razpelo iz Čedada in lesena skulptura v oglejskem patriarhatu v času Peregrina II. (12.-13. stol.).

Predstavljena bodo tri istrska razpela iz cerkve sv. Evfemije v Gračišću, cerkve sv. Štefana v Motovunu in cerkve sv. Basa v Kopru, iz 12.-13. stoletja, ki so sedaj na ogled na razstavi v Čedadu. Istrske lesene umetnine bodo interpretirane v kontekstu oglejskega patriarhata in umetnostne produkcije v skupnem srednjeevropskem prostoru.

 

Predavatelja:

Luca Caburlotto (Padova, 1966) je umetnostni zgodovinar, vodja Nadzorništva za zgodovinsko, umetnostno in etno-antropološko dediščino Furlanije Julijske krajine ter avtor, skupaj z Lucom Morom, razstave v Čedadu.

Mira Ličen Krmpotić (Pulj, 1950) je akademska slikarka in restavratorka, specialist za sakralno umetnost in je vodila konservatorsko-restavratorski poseg na koprskem razpelu.

 

Dodatne informacije dobite pri gospodu Bogdanu Vidmarju na GSM: 051/323–165 ali po e-pošti na naslovu: bogdan.vidmar8@gmail.com.