Romanje zakoncev in družin – 26. marec 2022

V duhu Svetovnega srečanja družin 2022 in Sinode o sinodi v naši Cerkvi, gremo skupaj na romanje družin in zakoncev na Sveto Goro. Romanje bo v soboto, 26. marca 2022. Datum sovpada s koncem praznovanja Tedna družine 2022.

PROGRAM:

ob 8:45 zbiranje na parkirišču na Prevalu pod Sveto Goro (lokacija),

ob 9:00 začetek romanja z molitvijo križevega pota,

ob 12.00 sveta maša (petje in igranje pri maši – Prinesite kakšen prenosni inštrument – npr. kitara),

ob 13.00, po maši, bo kosilo iz popotne torbe (Možen je tudi topel obrok (kosilo) v Restavraciji Kraljice Svetogorske, po predhodnem osebnem naročilu na tel. 041 789 729).

Ob 14.00, po kosilu spored za otroke (zgodovina Svete Gore), za zakonce pa pričevanje v cerkvi (Bojan in Sara Doljak, ki sta bila doma vsak z enega konca Svete Gore),

Sklep romanja pri kipu Sv. Frančiška Asiškega (vsaka družina naj ima s seboj hlebček kruha), odhod nazaj do parkirišča (možnost obiska rovov iz 1. svetovne vojne – obvezna je primerna obutev in svetilka).
Pot samo po ravnem in suhem delu skozi hrib s severne na južno stran, izhod zgoraj pri cesti, potrebujemo samo svetilko.

OSEBNO POVABITA romanje osebno druge zakonske pare in druge družine. Pridite z otroki.

Želimo veliko blagoslova na vseh poteh in vas vabimo, da skupaj poromamo k Svetogorski Kraljici.

PRIČEVANJE: BOJAN IN SARA

Sara in Bojan Doljak sta zakonca in starša dveh otrok. Odraščala sta ob južnem in severnem vznožju Svete Gore. Poročena sta 20 let.

V njuno družino pa so pred devetimi leti vstopile preizkušnje, ki so postavile pod vprašaj smiselnost njunega dotedanjega načina življenja. Preizkušnje ju niso uspele razbiti, nasprotno, na čudežen način ju utrjujejo. Prav to je tema svetovnega srečanja: »Družinska ljubezen, poklicanost in pot k svetosti.«