Srečanje cerkvenih gibanj v koprski škofiji

Tukaj smo – se poznamo?

V frančiškanskem samostana sv. Ane na Destradijevem trgu 10 a v Kopru (vhod z Vojkovega nabrežja) bo v soboto, 8. junija 2013, potekalo srečanje cerkvenih gibanj, skupnosti in združenj v Škofiji Koper.

Program

09.00 – zbiranje
09.30 – Spoznavajmo se v obliki predstavitev karizem, dejavnosti in izkušenj gibanj
11.00 – odmor
11.30 – nagovor koprskega škofa dr. Jurija Bizjaka
12.00 – maša za edinost

Predstavniki gibanj bodo predstavili svojo karizmo, dejavnosti, sadove, izkušnje, težave in načrte. Na stojnicah z literaturo, zgoščenkami in zgibankami bodo obiskovalci dobili dodatne informacije.

V primeru lepega vremena bo maša v parku pred samostanom. V sklopu srečanja bo v organizaciji Prenove v Duhu potekalo celodnevno češčenje Najsvetejšega. Posebej bodo molili za domovino.

Nameni, cilji in vprašanja

  1. Srečanje predstavnikov gibanj s škofom ordinarijem.
  2. Ustvariti prostor za predstavitev karizem in seznanitev z njimi. Smisel gibanj je v skupnem prizadevanju za graditev Božjega ljudstva.
  3. V svetu, v katerem živimo, je vedno večja potreba po dialogu in edinosti. Za omenjeni vrednoti v svetu si lahko prizadevamo tako, da zgled dialoga in edinosti vzpostavimo v Cerkvi.
  4. Gibanja, ki so v temelju laiška, svoje mesto v Cerkvi šele iščejo. Mnogi kristjani, tudi duhovniki, na njihovo poslanstvo gledajo z zadržanostjo in nezaupanjem.
  5. Tudi v gibanjih so težave. Kako si pri soočanju z njimi med seboj lahko pomagamo?
  6. Poklicani smo, da upoštevamo celoto; da skrbimo za harmonijo mnogih »glasov« oz. karizem.
  7. Dogovor o sodelovanju pri skupnih projektih na ravni škofije (svetopisemski maraton, molitev in post za domovino, srečanje gibanj).

Vabilo


Dodatne informacije dobite pri gospodu Bogdanu Vidmarju v Študentskem centu Jadro na Destradijevem trgu 10 a v Kopru, GSM: 051/323–165 ali po e-pošti na naslovu bogdan.vidmar8@gmail.com.