Vabilo na ekumensko srečanje v Kopru 2016

Župnija Koper vabi k sveti maši za edinost kristjanov, ki bo v koprski stolnici v ponedeljek, 18. januarja 2016, ob 18. uri. Somaševanje bo vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Sveti maši bo sledilo ekumensko srečanje in molitev za edinost kristjanov.

K maši in ekumenskemu srečanju so povabljeni tudi kristjani drugih krščanskih skupnosti, ki so prisotne v Kopru: Evangelijska Cerkev Koper-Izola, Krščanska adventistična Cerkev; Makedonska Pravoslavna zajednica v Republiki Sloveniji sv. Kliment Ohridski in Srbska Pravoslavna Cerkev.

Med velika Božja dela od zadnje ekumenske osmine 2015 v Katoliški Cerkvi lahko štejemo: Sinodo o družini (4.-25. oktober 2015), Leto Usmiljenja (8. december 2015 do 20. november 2016, Vrata Usmiljenja: 13. december 2015 ), Novoletno poslanico Premagaj brezbrižnost in osvoji mir!

Voditelje drugih krščanskih skupnosti smo prosili, da na ekumenskem srečanju predstavijo velika in slavna Božja dela v njihovih skupnostih. Kaj se dogaja v naših krščanskih skupnostih? Za katere milosti smo Bogu še posebej hvaležni? S katerimi težavami in ovirami se srečujemo? Kako in kam nas Bog kliče sedaj in tukaj?

Poklicani smo, da oznanjamo slavna Božja dela (1 Pt 2,9)

Informacije: Bogdan Vidmar; GSM: 051 323 165; e-mail: bogdan.vidmar8@gmail.com