Hoditi skupaj – križev pot

V škofiji se želimo pridružiti romanju svetovnega dneva družin, ki bo junija v Rimu. Tokrat bo potekalo »po škofijah na pobudo škofov, duhovnikov in družin, v Rimu pa le za določeno število mednarodnih predstavnikov.

1.  V škofiji želimo »hoditi skupaj« z različnimi družinami predvsem kot romarji. Zato naj v postnem času vsaka dekanija – župnija,  poskrbi za vsaj eno romanje družin.

2. Predlagamo romanje po postajah križevega pota (lahko tudi v drugačni obliki ob skrivnostih rožnega venca). Pri tem je sama pot tudi kateheza in vključitev občestev v
sinodalno miselnost in vsebino. Pogovorite in vključite že uveljavljene poti križevih potov. Lahko se dogovorite za več manjših romanj, organizacija naj bo preprosta.

3.  Naslov in rdeča nit naj bo povsod enaka, tema SSD: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti«. Uporabi se lahko deset že objavljenih in prevedenih katehez (dostopne na
spletni strani). V priponki je  za to pripravljen družinski križev pot, ki nas pelje po postajah v sinodalno miselnost, vzdušje letošnjega SSD in apostolsko spodbudo
Radost ljubezni. Na voljo je v priponkah še nekaj drugih družinskih križevih potov.

4. V tednu družine, od sv. Jožefa do Gospodovega oznanjenja, bo vsak dan zvečer škof ene od škofij na daljavo v živo naprej molil desetko r. venca, odgovarjale bodo družine, kratko pričevanje v živo bodo pripravile skupnosti in gibanja.

5. Bodimo korajžni. Ob pričakovanem sproščanju ukrepov je to priložnost, da povezujemo in prebujamo občestva ne glede na starost in pripadnost.

Datoteke

  • Romanja družin SDD 2022-po postajah križevega pota
  • Romanja družin SDD 2022 - A5 format po postajah križevega pota
  • Križev pot zakoncev - Mirenski grad
  • Križev pot - Maksimilijan File
  • Druzinski-krizev-pot - Helena Zevnik