Kardinal Ravasi v Kopru: Pogled k Bogu in pogled k bratu

V Kopru se je mudil predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi, ki je v četrtek, 24. maja 2018, ob 19.00 v stolnici daroval sveto mašo ob somaševanju koprskega škofa msgr. Jurija Bizjaka, apostolskega nuncija v Sloveniji msgr. Juliusza Janusza ter nekaterih škofov in duhovnikov.

»Predragi bratje in sestre, vsi lepo pozdravljeni v naši stolnici pri sveti maši ob odprtju mednarodnega kongresa za Mediteran brez prizadetosti.« S temi besedami je koprski škof Jurij Bizjak uvedel v sveto mašo, ki jo je ob somaševanju msgr. Juliusza Janusza, apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji, msgr. Georgia Bertina, škofa Džibutija ter drugih duhovnikov daroval kardinal Gianfranco Ravasi, predsednik papeškega sveta za kulturo. Kardinal Ravasi je med homilijo spregovoril o pogledu navzgor k Bogu in o horizontalnem pogledu do brata iz oči v oči.

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v sodelovanju s katoliško univerzo Sacro Cuore iz Milana in mednarodno organizacijo Mediterraneo senza handicap (Mediteran brez prizadetosti) od 23. do 26. maja 2018 v Kopru organizira VII. mednarodni kongres na temo Socialna prepoznavnost in odnos do oseb s posebnimi potrebami v dobi tehnologije. Častna pokrovitelja kongresa sta predsednika Republike Slovenije Borut Pahor in Italijanske republike Sergio Mattarella. Pokrovitelj pa so Papeški svet za kulturo in nekatera ministrstva obeh držav.

Kardinal Ravasi je med homilijo v italijanščini, ki je bila sproti simultano prevedena v slovenščino, spregovoril o pogledu navzgor k Bogu  in o horizontalnem pogledu do brata iz oči v oči.

Vir: Vatican News.