Križev pot za preganjane brate in sestre v Iraku in Siriji

Vabimo vas na križev pot, ki bo potekal v soboto 8.11.2014 iz Movraža na sv. Kvirina. Začetek ob 10. uri v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Movražu.

Namen
–      Molitev za vse ljudi, ki so preganjani zaradi vere, narodnosti, kulture ali političnega prepričanja. Še posebej bomo molili za preganjane kristjane v Iraku in Siriji.
–      Molili bomo za to, da bi znali presojati znamenja časov in za pogum, da bomo učinkovito opozarjali na krivice, si prizadevali za pravično družbeno ureditev ter za pomoč žrtvam totalitarnega nasilja.
–      Molili bomo za prostovoljce, dobrotnike, medije…, za to, da med nami prebudimo velikodušnost za pomoč beguncem, ki so se zatekli v Kurdistan, kjer živijo pod šotori pri temperaturah, ki so že padle pod 0˚C . Mnogi med njimi (otroci, starejši) ne bodo preživeli zime, če ne najdejo ustreznejšega zatočišča.

Obvestila in priporočila
–      Kako do Movraža? Na avtocesti Razdrto – Koper izberemo izhod za Črni kal ter sledimo smerokazom za Buzet. V Gračišču zavijemo za Movraž.
–      Na začetku vasi bodo redarji usmerjali voznike na parkirne prostore.
–      Priporočamo pohodniško opremo: čevlji, palice… (približno 2 uri hoje).
–      V Movražu nas bo po križevem potu čakal topel čaj.
–      Svoje darove boste lahko darovali za iraške begunce.
–      Po križevem potu se bomo, kdor bo želel, povzpeli še do križa na Movraškem Kuku.

Organizira Rotunda blaženega Elija.

Kontakt:
Bogdan Vidmar
051 323 165
bogdan.vidmar8@gmail.com

 

MOLITEV ZA PREGANJANE

Gospod Jezus, prosimo te za vse ljudi, ki so v tem trenutku preganjani zaradi vere, narodnosti, kulture ali političnega prepričanja. Še posebej te prosimo za naše brate v veri, ki so zaradi vere v Kristusa zasramovani, ustrahovani, preganjani in mučeni. 

Gospod, sprejmi njihovo trpljenje, ki so ga deležni zaradi Tebe. Zaupamo, da je tvoja roka močnejša od vsakega človeškega nasilja in hudobije. Tvoj Božji prst nas rešuje iz rok naših sovražnikov. Gospod, podeli preganjanim kristjanom vero, upanje in ljubezen.  Na videz so brez moči, kot jagnjeta, ki jih vodijo v zakol, kot ovce med volkovi. Naj v njih deluje Tvoja moč. Naj bodo zmagoviti pričevalci Tvoje ljubezni.

Pomagaj nam, Gospod, da ne bomo molčali, da ne bomo gluhi, slepi in nemi, da bomo opozarjali na krivice, ki jih trpijo preganjani in mučeni zaradi vere, narodnosti ali katerekoli druge pripadnosti.

Daj nam poguma, iznajdljivosti in velikodušnosti, da ne bomo brezbrižni in nedejavni, da bomo reševali njihova življenja, zaščitili njihove družine ter zaustavili nasilje nad njimi.

Naj kristjani ne pozabimo naročila našega Učitelja in Gospoda: »Jaz pa vam pravim: Ljubíte svoje sovražnike in molíte za tiste, ki vas preganjajo« (Mt 5, 44).

Zbudi se, Gospod! Zakaj spiš? Ne zavrzi nas  za zmeraj! Zakaj skrivaš svoje obličje pred nami? Zakaj pozabljaš na zatirane? Zbudi svojo moč! Zaradi svoje ljubezni nam pomagaj!