Okrogla miza in molitev ob odprtju razstave “SHAME – European stories”

V sklopu ozaveščanja o problematiki spolnih zlorab in naših prizadevanj, da bi nudili podporo tako primarnim kot sekundarnim žrtvam teh dejanj, pripravljamo v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani dve pomembni iniciativi:

Okroglo mizo »Podpora in pomoč preživelim žrtvam spolnih zlorab ter njihovo okrevanje« ob odprtju razstave SHAME – European stories (Sram/sramota – evropske zgodbe) v galeriji cerkve sv. Jožefa v soboto 18. novembra 2023 s pričetkom ob 17. uri. Razstavo SHAME je v Ljubljano pripeljala organizacija Justice Initiative v podporo žrtvam. Razstava vključuje serijo fotografij ljudi, ki so povedali svoje zgodbe o zlorabi v otroštvu ali mladosti, in si jo bo mogoče ogledati do 17. decembra 2023 v Cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani.

Molitev za žrtve spolnih zlorab s taizéjskimi spevi v soboto, 18. novembra 2023 ob 20. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubjani. Molitev pripravlja rektor cerkve sv. Jožefa, p. Tomaž Mikuš DJ, v sodelovanju z taizéjskimi brati. Duhovni nagovor bo imel Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference, msgr. dr. Andrej Saje.