Predstavitev zbornika »Janez Zupet. Življenje, posvečeno Besedi«

Ob 75-letnici rojstva prof. msgr. Janeza Zupeta župnija Vipava in Škofijska gimnazija Vipava vabita na prvo predstavitev zbornika »Janez Zupet. Življenje, posvečeno Besedi«, ki bo v nedeljo, 13. oktobra 2019, ob 17. uri v avditoriju Škofijske gimnazije Vipava.

V ponedeljek, 14. oktobra 2019, bo ob 11. uri tiskovna konferenca in predstavitev zbornika v knjigarni Celjske Mohorjeve založbe v Ljubljani, Nazorjeva ulica 1.

Predstavitev zbornika bo tudi v Horjulu v soboto, 19. oktobra 2019. Ob 18. uri bo sveta maša za pokojnega prof. Janeza Zupeta, po maši predstavitev zbornika.

16. oktobra 1944 se je rodil prof. msgr. Janez Zupet, duhovnik, prevajalec in lektor, ki je večji del svojega plodnega življenja preživel v Vipavi. Dobra tri leta po njegovi selitvi v večnost bo izšel zbornik, ki ga je uredil dr. Anton Štrukelj s pomočjo sodelavcev. V njem so zbrani spomini sorodnikov, sodelavcev, učencev, sobratov, prijateljev in drugih, ki so vsaj del življenja hodili ob njem. Dodana so nekatera besedila prof. Zupeta: njegova teološka razmišljanja, predstavitve posameznih prevodov, nekaj pogovorov, ki jih je imel za tiskane medije. Ob koncu je obsežna bibliografija: pregleden dokaz njegovega plodnega dela.