Škofijski pastoralni dan Škofije Koper

V soboto, 14. novembra 2015, bo v prostorih Škofijske gimnazije Vipava potekal škofijski pastoralni dan za škofijo Koper, ki je povezan tudi s s pastoralnim tečajem za duhovnike. Program pastoralnega dneva se bo začel ob 9. uri.

Pozdravni besedi škofa dr. Jurija Bizjaka bo sledilo njegovo predavanje z naslovom Družina zaklad Cerkve.

Generalni vikar mag. Jože Koren bo v svojem predavanju povzel sklepni dokument škofovske sinode v Rimu.

Sledilo bo tudi krajše predavanje škofovega vikarja za pastoralo msgr. Slavka Rebca z naslovom Med dnevno sobo in veroučno učilnico.

Predavanjem bo sledil pogovor v skupinah, v katerem bodo udeleženci povabljeni, da se odzovejo na predstavljena stališča. Še zlasti pa, da premlevajo, kakšni so možni koraki pastoralnega delovanja z družino v koprski škofiji in v župnijah.

Sledil bo plenum s poročili skupin in odgovori na vprašanja. Dogajanje se bo sklenilo s sklepno škofovo besedo in blagoslovom ob 14. uri.

Škofija pripravlja pastoralni dan z namenom, da bi omogočila široko izmenjavo pogledov ob družini. Tematika je aktualna, ker se v globini dotika vsakega človeka in je bila tema zadnjih dveh škofovskih sinod v Rimu. Želimo si, da bi laiški sodelavci po župnijah (člani pastoralnih in gospodarskih svetov, bralci, katehisti), člani zakonskih skupin, duhovniki in vsi drugi ljudje, ki jih tematika družine zanima, lahko spoznali stališče sinode o družini ter odprto in iskreno spregovorili o pastoralnih možnostih v povezavi z družino.

 

Vikar za pastoralo
Slavko Rebec