Splošni pogoji uporabe spletne strani skofija-koper.si in omejitev odgovornosti

Definicije pojmov
Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru spletne domene na skofija-koper.si.
Upraviteljica spletne spletnega mesta in domene skofija-koper.si in skofija-kp.si je Škofija Koper, Trg Brolo 11, p. p. 114, 6000 Koper/Capodistria.
Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče spletno stran na spletnem mestu.

Sprejem splošnih pogojev
Uporabnik je zavezan k upoštevanju splošnih pogojev. Uporabnik z uporabo te spletne strani sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

PIŠKOTKI

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere podatke vsebuje to spletno mesto?
Google Analytics
Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Nastavi tudi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Uporablja več piškotkov z imeni, kot sta »__utma« in »__utmz«, za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.

Kako lahko zavrnem in zbrišem piškotke?
Piškotkov ne uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabljati piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na teh spletnih straneh, je v celoti in časovno neomejeno last pravne ali fizične osebe, ki je skrbnica domene in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo ter celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.
Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena le pod naslednjimi pogoji:

  • iz besedila, fotografije ali avdio-video materiala mora biti razvidno avtorstvo ter spletno mesto objave izvirnika;
  • v tiskani izdaji besedila mora biti navedeno avtorstvo ter domena mesta objave;

V kolikor uporabnik skrbnici posreduje kakršne koli materiale, na skrbnico v celoti, časovno in krajevno neomejeno prenaša materialne avtorske in sorodne pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanih materialov.

Omejitev odgovornosti
Skrbnica ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.
Skrbnica ni odgovorna za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.).
Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Skrbnica ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na portalu.

Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti
Skrbnica in upraviteljica sta zavezani k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Jamčita, da bodo na internetu zbrani podatki namenjeni izključno uporabi za anonimno statistično analizo obiska strani.
Skrbnica in upraviteljica bosta s pridobljenimi podatki o uporabnikih ravnali v skladu z veljavno zakonodajo in navedenimi splošnimi pogoji.

Kršitve
V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali splošnih pogojev, sme skrbnica (ali upraviteljica) posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.
Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema skrbnice ali upraviteljice.