Srečanje sodelavcev priprave na zakon

Srečanje sodelavcev priprave na zakon v škofiji Koper v Vipavi 28. januarja 2017.

Termini priprav po škofiji …

Jauarsko srečanje želi bii izraz zahvale vsem zakonskim parom in duhovnikom, ki se truditi mladim posredovati izkušnje in znanja za dobro popotnico v krščanski zakon. Glavna namena letošnjega srečanja sta izobraževanje in to, da se člani ekip srečujejo. Je nadaljevanje posvetov, na katerih so se sodelavci s člani odbora za družino med letom srečali po vsebinah (šest vsebin, šest srečanj priprave) Cilji: spodbuda k letnemu srečanju dekanijskih skupin, izmenjava sklepov posameznih skupin (srečanj), druženje, večja povezanost ekip v dekaniji, izobraževanje.

Potek dneva: 8.30 – 9.00 zbiranje 9.00 pozdrav g. škofa Jurija 9.05 molitev (Sašo Mugerli) 9.10 kratko o PNZ v AL (Rafko) 9.20 – 10.45 predavanje s filmom (Mojca in Marko Mejak) Govorica telesa svobodne, zveste, popolne in rodovitne ljubezni 10.45 – 11.15 premor 11.15 – 13.00  delo po dekanijskih skupinah 13.00 kosilo (jota za vse)

Papež Frančišek, Radost ljubezniNa sobotnem srečanju bomo enega izmed udeleženih zakonskih parov izžrebali in nagradili z bonom za udeležbo duhovnem vikendu, seminarju za zakonce na otoku Krk ali na Rogli. Za vse sodelavce v pripravi bo na razpolago tudi papeževa spodbuda Radost ljubezni  slovenskem prevodu in pa nov pripročnik “Poročila se bova” z vsebinami za pripravo na zakon, ki ga je pripravila Skupnost Emanuel. Vprašanja in predloge lahko popljete na sod-kp@rkc.si


♣ Gradiva, pripomočki za sobotno srečanje
in izmenjava gradiv med sodelavci