Zahvalna maša slepih in slabovidnih Slovenije

Zahvalno mašo slepih in slabovidnih bo v soboto, 19. maja 2012, ob 11.00 daroval koprski škof msgr. Metod Pirih v cerkvi Marijinega prikazanja v Strunjanu.

Pri maši bodo slepi in slabovidni sodelovali z uvodno besedo, branjem beril, prošnjami in zahvalami. Po koncu maše bo kulturni program, ki ga bodo oblikovali udeleženci, nato bo sledilo družabno srečanje.

Slepi in slabovidni verniki v Sloveniji že tretje leto zapored pripravljajo zahvalno mašo, s katero se želijo zahvaliti svojim dobrotnikom in spremljevalcem, živim in pokojnim, vernim in nevernim, za njihovo podporo, solidarnost in ljubezen. Prvič so sodelovali pri pripravi zahvalne svete maše ob 90-letnici Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije leta 2010. Tedaj je sveto mašo v Ljubljani daroval nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, leta 2011 pa je bila sveta maša v Turnišču, ki jo je daroval škof dr. Peter Štumpf.

Besedilo je posredovala gospa Marinka Drinovec, ki je tudi na voljo za dodatne informacije, tel. 04/238–19–40 ali e-pošta: marinka.drinovec@t-2.net.