Zbirka spevov za praznik sv. Hieronima, zavetnika koprske škofije – Knjigo Božje postave premišljuj

Na god svetega Jakoba leta 2020 nam je Kongregacija za bogoslužje potrdila svetega Hieronima, cerkvenega učitelja, za glavnega zavetnika Škofije Koper. Veliko dela za poznavanje in razumevanje svetega Hieronima je opravil profesor gospod Rafko Valenčič, veliko potrebnih in ustreznih besedil v čast glavnemu zavetniku pa je pripravil profesor gospod Bogomir Trošt.

Tri leta po razglasitvi glavnega zavetnika koprske škofije pa je gospa Katarina Vidmar, profesorica klavirja na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, zborovodja MePZ Angelski spev in organistka na Otlici ter skladateljica, pripravila zbirko spevov v čast svetemu Hieronimu z naslovom ‘Knjigo Božje postave premišljuj’ in jo dala v dar vernikom Škofije Koper.

Skladateljici gospe Katarini iskreno čestitamo za podarjeno zbirko in se ji za njeno dragoceno darilo prisrčno zahvaljujemo. Naj zbirka spevov povečuje čast svetega Hieronima in med nami podžiga naše veselje do branja in premišljevanja Božje besede.

Jurij Bizjak, koprski škof

 

 

Katarina Vidmar: KNJIGO BOŽJE POSTAVE PREMIŠLJUJ. Zbirka spevov za praznik sv. Hieronima, zavetnika koprske škofije – Kovk, 30. septembra 2023

Datoteke

  • Knjigo Božje postave premišljuj (PDF)