Škofova zahvala ob nabirki za pomoč prizadetim v ujmah in poplavah

Vsem upraviteljem župnij, ki ste svojim vernikom blagohotno priporočili nabirko za pomoč prizadetim v ujmah in poplavah, in vsem župljanom, ki ste se vabilu svojih dušnih pastirjev velikodušno odzvali in zbrali več kot petkratno vsoto običajnih nabirk, se za vaš dar in vaše vabilo prisrčno in iskreno zahvaljujem.

Ravnali ste, kakor pravita naša dva pregovora: ‘Lepa beseda lepo mesto najde’ in ‘dvakrat dá, kdor hitro dá.’ In kakor pravi modri Salomon: ‘Ne govori svojemu bližnjemu: Pojdi in zopet pridi, jutri ti bom dal – če to imaš!’ (Prg 3,28). In kakor pravi modri Sirah: ‘Mila beseda pridobi mnogo prijateljev, vljuden jezik množi te, ki prijazno pozdravljajo’ (Sir 6,5).

Tudi ta je Salomonov: ‘Kdor je usmiljen s siromakom, posoja Gospodu, povrnil mu bo njegovo delo’ (Prg 19,17). Pravični bodo na sodni dan slišali pohvalo: ‘Kar ste storili kateremu izmed teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili!’ (Mt 25,40). V otroških letih smo poznali pesmico za dobrodelnost: ‘Delajmo, delajmo, zlata kolesa, da se pripeljemo v sveta nebesa!’

Jurij Bizjak, koprski škof