Molitveni dan za duhovne poklice

Molitveni dan za duhovne poklice bo na Sveti Gori, 11. 9. 2021. Geslo srečanja je:  Pripadaj, išči in se odloči!

Za sodelovanje pri tem molitvenem dnevu je  izbrano IPO, pripravnik za diakonat in prezbiterat, jubilanti, katehisti in katehistinje, ki bodo ta dan dobili diplome in katehisti in katehistinje.

K sodelovanju ste povabljeni že ob 8. uri na Preval, kjer bo do Svetogorske bazilike potekala molitev križevega pota po skupinah. Izkoristimo to edinstveno obliko molitve za nove duhovne poklice.

K sodelovanju so najprej povabljeni vsi strežniki in strežnice ter otroci in mladi iz IPO. Strežniki imajo srečanje skupaj z ostalimi otroci v kapeli prikazovanja ob 9,30. uri. Poskrbite, da bi se srečanja udeležili v čim večjem številu. S seboj naj prinesejo tudi strežniške obleke, saj bodo sodelovali v sprevodu. Srečanje zanje bodo letos vodili naši bogoslovci.

V baziliki bo potekala ob 9,30. uri molitvena ura za duhovne poklice.

Sveta maša bo ob 10,30. uri.

Po maši bo voditeljica katehetsko pastoralne šole s. Jana Rovtar povabila k podelitvi  diplom novopečenim katehetom in katehistinjam.

Ob 13. uri bo polurni koncert ansambla župnije Koper – Sveti Marko. Potem pa bodo še litanije Matere božje in blagoslov.

Ta dan prosimo za nove duhovne poklice, za svetost poklicanih, za vse tiste, ki v naši škofiji opravljajo katehetsko službo in za družine v katerih rastejo in zorijo duhovni poklici, da bo tudi na tak način prišlo do izraza letošnje geslo: »Pripadaj, išči in se odloči«.