Poletni programi in dogodki v Škofijski karitas Koper

Sodelavci Karitas na področju koprske škofije tudi poleti izvajamo programe pomoči in spremljanja ljudi v stiki, še posebej bi izpostavili:

  • Materialna in finančna pomoč poteka po dogovorjenem urniku v Centrih karitas: Bovec, Tolmin, Nova Gorica, Grgar, Ajdovščina, Idrija, Postojna, Pivka Sežana, Ilirska Bistrica, Koper, Izola in Portorož. Skupaj s hrano in oblačili že od začetka junija teče tudi pomoč otrokom s šolskimi potrebščinami. Poleg kupljenih in zbranih potrebščini bo staršem razdeljenih tudi za 25.000 Eur bonov za nakup potrebščin v knjigarnah.
  • Počitniške dejavnosti v Portorožu: v sodelovanju s Slovensko karitas se bo v Sončni hiši v Portorožu počitniškega tedna iz ŠK Kp udeležilo 8 socialno ogroženih družin; prav tako bodo počitniški tedni z naslovom Biseri, ki se jih bo iz koprske škofije udeležilo 30 otrok in mladostnikov.
  • Tabori in letovanja v Domu karitas v Soči so namenjeni otrokom in družinam, ki so med letom vključene v različne programe pomoči. Preko 50 otrok in animatorjev letuje v okviru programa Popoldan na cesti, skoraj 30 otrok in animatorjev je iz programa Posvojitev na razdaljo ter s področja Istrske območne karitas, en tabor je namenjen socialno ogroženim družinam; v preostalih tednih pa bodo letovali sodelavci Karitas in člani medgeneracijskih skupin, člani gibanja Vera in luč ter različnih drugih pevskih in rekreativnih skupin.
  • Delovni tabor Streha nad glavo bo potekal od 29.7. do 5.8.v sodelovanju Šk Kp in Škofijsko gimnazijo Vipava že 17. leto. Tudi letos bodo mladi prostovoljci in mojstri pomagali pri gradnji skromnega doma dvema bolnima osebama. Istočasno bodo obiskali nekatere otroke, ki so vključeni v Posvojitev na razdaljo.
  • Umetniki za karitas: 24. mednarodna likovna kolonija pod geslom »Prgišče lepote« bo na Sinjem vrhu nad Ajdovščino od13. do 17. avgusta; dan odprtih vrat bo 16. avgusta, ki se bo sklenil s kulturnim programom ob 18. uri.
  • Razstave Umetniki za karitas še vedno potujejo: dela iz 22. kolonije bodo na ogled od 6. do konca julija v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici; dela iz 23. kolonije pa od 8. julija do konca avgusta v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Novo Gorico.

Tudi ostali programi Škofijske karitas Koper in Zavoda karitas Samarijan: pomoč brezdomcem, Materinski dom, Varna hiša in Vrtnica potekajo tudi v poletnem času nemoteno. 

Pripravila: Jožica Ličen, ravnateljica Šk Kp, GSM: 041 429 713, e-pošta: jozica.licen@rkc.si