Poročilo z občnega zbora Škofijske Karitas Koper 2012

V Vipavi je v soboto, 3. marca 2012, potekal občni zbor Škofijske Karitas Koper. Zbor se je ob 9.00 začel z mašo v župnijski cerkvi v Vipavi, ki jo je daroval koprski škof msgr. Metod Pirih. Ob 10.00 je v prostorih Škofijske gimnazije Vipava sledil statutarni del. V okviru popoldanskega programa je bilo ob 14.00 predavanje Aleša Čerina, ob 15.00 delo v skupinah, ob 16.00 pa sklep.

Številni projekti in delo številnih prostovoljcev je tokrat, tako kakor že vsa leta do sedaj in verjetno tudi naprej zaznamovalo delo 77 župnijskih in 25 medžupnijskih Karitas v Škofiji Koper. Z delom rok in z Božjo pomočjo oplemeniten dar je tisto, v čemer člani neštetih Karitas vidijo smisel pomoči potrebnih, kajti v njihovih obrazih odseva obraz križanega in Njega so počastili z mašo, se mu zahvalili za blagoslov v preteklem letu in ga poprosili naj jim da moči, da bodo v prihodnjem letu lahko rekli, da jim je uspelo storiti vse, kar so si zadali.


Na povezavi na http://users.rkc.si/djutersek/?id=342&fmod=0 je objavljeno daljše poročilo, objavljeno pa je tudi raznoliko fotografsko gradivo.