Razstava Umetniki za Karitas v Bovcu in 10. obletnica doma Karitas v Soči

V torek, 17. julija 2012, ob 18.00 bo v hotelu Kanin v Bovcu potekalo odprtje prodajne razstave Umetniki za Karitas. Odprtje sovpada z 10. obletnico obnove doma Karitas v Soči, zato bo ob tej priložnosti zbrane nagovoril upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih. Projekt Umetniki za Karitas bo predstavila Jožica Ličen, krajši kulturni program pa bosta oblikovala učenca Glasbene šole Bovec Martin Kavčič in Nejc Kemprle. Razstavo, ki bo na ogled do konca meseca avgusta, bo odprl bovški župan Siniša Grmovšek.

Ob odprtju razstave se bodo pri Škofijski Karitas Koper spomnili tudi obnove doma Karitas v Soči. Hiša stoji v neposredni bližini cerkve Sv. Jožefa in reke Soče. Pred leti je služila kot župnišče, v potresu leta 1998 pa je bila poškodovana. Škofijska Karitas Koper jo je obnovila in 7. julija 2002 jo je škof Pirih blagoslovil. Od takrat dalje v njej potekajo razni karitativni počitniški tabori in letovanja drugih skupin. Letos so v domu Karitas že potekali tabori otrok, ki so vključeni v program Posvojitev na razdaljo in otrok iz Istrske območne Karitas ter dva medgeneracijska tabora. Od začetka delovanja do danes so v domu Karitas v Soči zabeležili preko 13.000 nočitev.


Besedilo je pripravila voditeljica projekta Umetniki za Karitas in namestnica ravnatelja Škofijske Karitas Koper Jožica Ličen, ki je na voljo tudi za dodatne informacije in pojasnila, GSM: 041/429–713, e-naslov: jozica.licen@rkc.si.