Peš romanje po istrski Jakobovi poti od Kopra do sv. Jakoba v Stepanih

Cerkev sv. Jakoba v Kopru je lepo izhodišče za romanje k trem cerkvam sv. Jakoba. V preteklih letih smo peš že poromali k sv. Jakobu na Šared in k sv. Jakobu v Trst. Tokrat vas vabimo na romanje iz Kopra k sv. Jakobu v Stepane.
Zberemo se v soboto, 21. novembra 2015, ob 7. uri na parkirišču pred stadionom Bonifika (Ljubljanska cesta – Ulica 15. maja – Zore Perello Godina).

Opis poti
Koper-Bertoki (1 ura); Bertoki – Dekani (1.15); Dekani – Tinjan (1.15); Tinjan – Stepani (30 min.); Stepani – Rižana (1 ura); Rižana – Koper (1,5). Prehodili bomo 32 km. Višinska razlika je le 450 m – vzpon iz Dekanov na Tinjan, kjer nas v primeru jasnega vremena čakajo čudoviti pogledi na Alpe, morje, Trst, Koper… Na najvišji točki našega romanja nas že čaka poglavar nebeške vojske, sv. nadangel Mihael, ki bo poleg sv. Jurija na Rožarju in sv. Jakoba naš zaščitnik na romanju.
V cerkvi sv. Jakoba v Stepanih bo sv. maša, ob reki Rižani bo poskrbljeno za topel obrok, pijačo in malico pa imejte s seboj v nahrbtniku.
Skupno bomo hodili okoli 7 ur.
Povratek v Koper bo predvidoma okoli 17. ure.

Namen romanja
Za zakonsko zvezo med moškim in žensko in za družino.
Kdor želi se lahko zvečer, ob 19.30 v Kopru v cerkvi sv. Frančiška (Martinčev trg, blizu Trga Brolo) pridruži zborovanju »Za otroke gre« na katerem bo gost večera Aleš Primc.

Voditelj romarskega pohoda: Bogdan Vidmar.
Vodnik: Nevijo Santin.
Pohodnik se udeleži pohoda na lastno odgovornost.
V primeru dežja romanje odpade.

Bratovščina sv. Jakoba, Koper
Za informacije:
Bogdan Vidmar
GSM: 051 323 165
e-naslov: bogdan.vidmar8@gmail.com