Tretja etapa Slovenske Jakobove poti od Hrušice do Vavte vasi

Bratovščina sv. Jakoba Koper vabi na tretjo etapo Slovenske Jakobove poti od Hrušice do Vavte vasi, ki bo v v soboto, 27. 6. 2015. Čas odhoda iz Kopra: ob 5.00 s parkirišča – stadion Bonifika. Predvidoma bomo v Hrušici začeli peš romanje okoli 7.30.

Hrušica-Novo Mesto: 7,6 km (2 uri)
–  Iz Hrušice pod Gorjanci se bomo podali proti Novemu Mestu – metropoli Dolenjske. Naša pot se bo nekaj časa prepletala s Trdinovo potjo.
–  Novo Mesto, ustanovljeno 7. aprila 1365, je obkroženo s počasno, zeleno in kljukasto reko Krko.
–  Tu je bil rojen slikar Božidar Jakac.
–  V kapiteljski cerkvi sv. Miklavža imajo sliko zavetnika, ki jo je naslikal beneški slikar Tintoretto.

Novo mesto-Vavta vas: 10,4 km (2uri in 40 min.)
–  Podali se bomo čez Kandijski most in se sprehodili ob reki Krki…
–  V Vavti vasi nas bo čakala cerkev sv. Jakoba.

Namen romanja: Za zaščito otrok in družine
–  Za poglobitev vere, ki nas vabi k življenju, odprtosti za življenje in življenje omogoča.
–  Za otroke: da bodo imeli dobre očete in mame.
–  Za otroke: da bodo v šoli obvarovani vzgoje po principih teorije spola (gender-ja) in homoseksualnosti.
–  Za pravice staršev do vzgoje svojih otrok in za usposobljenost staršev za »re-katehetizacijo« s teorijo gender okuženih otok.
–  Za svobodo mišljenja in legitimnost prepričanja, da je resnična družina samo ena – družina, ki temelji na zakonski zvezi med moškim in žensko.
–  Za zavedanje, da se moški in ženska med seboj dopolnjujeta in je različnost med spoloma velik dar. Za premagovanje fobije do odnosa med moškim in žensko. Za premagovanje herezije novega katarizma. (Katari so v 13. st. nasprotovali zakonu in družini, istočasno pa so se predajali seksualnim užitkom v prepričanju, da so »čisti«).
–  Za to, da bi moški in ženske v naši domovini izkusili lepoto zakonske zveze in ljubezni, ki temelji na veri v Boga, ki nas kliče. Poklic žene je, da naredi moža bolj moža, poklic moža je, da naredi ženo bolj ženo.
–  Za družinsko zakonodajo, ki bo kot zakonsko skupnost opredelila skupnost moškega in ženske in preprečila “pravice” istospolnih partnerjev do umetne oploditve in posvajanja otrok.
–  Za upor in mobilizacijo proti agresiji in »ideološki kolonializaciji«, ki jo izvaja ideološko in ekonomsko izredno močan lobi.
–  Za spoštovanje istospolno usmerjenih oseb.

Bogdan Vidmar 
Informacije in prijave: bogdan.vidmar8@gmail.com; Telefon: 051 323 165.